Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

Taller Crear i contar històries

Crear i contar històries

Taller innovador i divertit que pretén millorar la comprensió lectora i les habilitats d’escriptura d’alumnes de primària, mitjançant la combinació de tres elements:

 • Creació d’un guió (trama, personatges…)
 • Construcció de la història amb peces de LEGO Education
 • Us de tablets per maquetar la història

En grups de 3-4 alumnes i pels cursos de 2art a 6è de Primària, es planteja un tema, un personatge, una història o un llibre, on aprenen a crear un guió que els serveix d’inspiració per construir-la amb peces de LEGO Education i posteriorment maquetar-la mitjançant un software per compartir el conte amb als seus companys.

Habilitats i competències que treballam:

 • Analitzar històries, personatges i trames
 • Elaboració i creació d’històries a partir d’un guió
 • Ús d’eines digitals aplicades al llenguatge
 • Estimular i potenciar la creativitat, la imaginació i el treball en equip
 • Desenvolupar i potenciar les habilitats de lectura i escriptura
 • Desenvolupar i millorar les habilitats d’expressió i comprensió oral
 • Multidisciplinari: llengües, història, tecnologia
 • Identificar i comprendre els gèneres literaris

Com construïm la història

Una vegada hem elaborat el guió i la seqüència de la història escollida, començarem amb la construcció de les escenes amb peces de LEGO, amb una introducció, un nus i un desenllaç. Cada equip de 3-4 alumnes tendrà una caixa completa amb peces variades de LEGO Education.

Com maquetam la història amb software?

Una vegada han acabat la construcció de les escenes, i amb l’ús de tablets, cada equip podrà dissenyar i adaptar les imatges que ha capturat mitjançant el software StoryStarter Visualizer, que els permetrà crear un format tipus còmic, portada de llibre, un diari…

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad