Close
Type at least 1 character to search
Back to top

TALLERS EMAYA: RECOLLIDA
SELECTIVA i ROBÒTICA

Els Tallers de Recollida Selectiva i Robòtica han estat elaborats com a part del programa de educació ambiental de EMAYA amb l’Ajuntament de Palma dins el programa PalmaEduca, amb el patrocini de les entitas Ecoembes i Ecovidrio.

Són tallers dissenyats per a combinar l’educació ambiental i la robòtica d’una manera divertida i pedagògica, dirigit a alumnes entre 6 i 16 anys segons les diferents modalitats.

Tenen com a finalitat oferir una activitat d’educació ambiental que fomenti l’aprenentatge i el coneixement sobre conceptes bàsics entorn al reciclatge de residus urbans entre els alumnes de Primària i Secundària, a través de la construcció i programació de màquines i robots, que ajudaran a millorar la sensibilització sobre la recollida selectiva dels residus urbans.

RECICLAR REUTILITZAR RECICLAR REUTILITZAR

A partir del joc, l’experimentació i l’aprenentatge en equip, els alumnes s’introduiran en el món de la robòtica dissenyant i programant un robot que sigui funcional, mentre identifiquen els diferents tipus de residus urbans que generem en els centres educatius i en les llars, aprenent a reciclar-los en el contenidor correcte i descobrint com podem aprofitar el seu reciclatge en energia, compost o nous productes.

OBJECTIUS

En els Tallers Recollida Selectiva i Robòtica vincularem l’ús de les màquines i robots amb la conscienciació i proposta de solucions sobre la recollida selectiva de residus urbans.

  • Aprofundir en l’educació i sensibilització del medi ambient
  • Entendre les etapes del cicle dels envasos, especialment en les fases de separació, recollida, selecció i reciclatge (fases 6-7-8-9)
  • Oferir estratègies de reciclatge a partir del joc i la robòtica
  • Conèixer els diferents tipus de residus urbans i contenidors
  • Aprendre a reciclar els residus urbans i conèixer quina aplicabilitat es pot obtenir (energia, compost, nous productes…)
  • Aprendre les primeres nocions sobre llenguatge computacional i disseny funcional
COM PARTICIPAR-HI

Aquests tallers formen part del programa d’activitats educatives 2022-2023, dins de l’apartat d’educació ambiental:

Qualsevol centre educatiu de Palma pot demanar de forma gratuïta qualsevol de les següents modalitats de tallers:

  • Taller per a Primària: edats entre 6 i 12 anys (per reservar)
  • Taller per a Secundària: edats entre 12 i 16 anys (per reservar)
Tallers Emaya
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad