Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

#WeDoParty 2020: Illes sostenibles

Avís important: Seguint les indicacions sobre l’aplicació de mesures de Salut Pública a les Illes Balears relacionades amb la prohibició d’esdeveniments amb més de 1000 persones, procedirem a suspendre la WeDo Party que teníem prevista pel pròxim dia 4 d’abril. Ara bé, confiem que la situació actual millori i puguem posar una nova data abans que acabi aquest curs escolar.

La segona edició de la WeDoParty aborda el repte de de la sostenibilitat a les Illes Balears des de diferents línies d’actuació:

 • Energies renovables 
 • Contaminació dels plàstics  
 • Reciclatge i economia circular
 • Estalvi d’aigua
 • Transports elèctrics
 • Posidònia oceànica 
 • Conservació de la Serra de Tramuntana (Patrimoni Mundial UNESCO) 

Al llarg de 10-12 setmanes, des de mitjans gener i fins a finals de març, uns 500 alumnes, organitzats en equips, aniran desenvolupament el seu projecte mitjançant el disseny i construcció d’una maqueta amb peces de LEGO i un poster científic que il·lustri el que han descobert i les solucions i oportunitats que plantegen davant aquestes problemàtiques. 

Què és la Wedo Party

Es l’esdeveniment que celebrem a La Salle Manacor, com a part del pla d’activitats que desenvolupen els alumnes de 6 a 9 anys del programa extraescolar que impartim a 80 escoles a Mallorca.

Es un programa que permet als participants descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, arts i les matemàtiques (STEAM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic. Aquest programa els inspira a crear idees, resoldre problemes i a superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia.

Durant aquest període de 10-12 setmanes, en sessions setmanals, els alumnes en grups de 2-4 participants:

 • Dissenyen i construeixen un model vinculat amb la temàtica seleccionada amb elements de LEGO Education WeDo 2.0 per a programar-lo i donar-li moviment.
 • Creen un pòster il·lustratiu i posen en pràctica les habilitats de comunicació.
 • Exploren els mateixos reptes que els científics d’avui fent servir la imaginació i el pensament crític.
 • Apliquen conceptes científics i matemàtics de la vida real.
 • Comencen a desenvolupar les habilitats de treball en equip.

Hi haurà la trobada dels més de 100 equips que presentaran els seu projecte vinculat a la temàtica que s’ha escollit, davant un tribunal format per experts del ram, mestres, voluntaris, etc. on els hi fan preguntes i reflexions sobre el projecte que han presentat. Cada participant rebrà una medalla i diploma de participació per la seva participació.

La #WeDoParty2019 va marcar-se com a repte a la Mobilitat Sostenible i es realitzà el 30 de març del 2019 el Col·legi Sant Pere (Palma) amb la colaboració de 3glopsQuelyLaccaoTemps Lliure i el suport el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

 

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad