Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

La nostra experiència a L’Hora del Codi al CEIP Son Basca

El passat 9 de desembre col·laboràrem un any més amb l’Hora del Codi, un esdeveniment que es celebra a escala mundial i és promogut i organitzat pel CEIP Son Basca de sa Pobla.

L’activitat que hem escollit per aquest any fomenta l’aprenentatge del pensament computacional i ens permet visualitzar les possibilitats de les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) en el món educatiu.

Es desglossa en tres racons amb l’objectiu de poder manipular tres materials distints on els infants treballen conceptes com: els números i els colors, els senyals de trànsit i, fins i tot, la llei de la gravetat. La metodologia que es segueix consisteix en “aprendre jugant“, creant un espai que afavoreixi l’estimulació de capacitats des de la primera etapa de desenvolupament.

Així es va suggerir als nins que imaginessin una excursió a la fira on cada un dels racons és una fase de l’excursió, l’anada a la fira amb tren, la fira i la tornada amb tren.

Al primer racó es va fer feina amb el ‘Coding Express’ un material de Lego que es basa en un tren on els nens van treballar 3 senyals: perill per pas d’animals, perill als vianants per pas de tren i la direcció prohibida. A aquesta activitat els nens havien d’aturar el tren quan s’apropava a una dels dos primers senyals per poder deixar passar als animals i als vianants. Prèviament, els nens havien de muntar un avió i un vaixell (i decorar-lo) per establir a la nostra ciutat imaginària un aeroport, un port i, la nostra estació de tren, amb la qual van treballar.

Al segon racó es va emprar l’Steam Park, un material amb el qual els nens poden muntar un parc d’atraccions treballant conceptes científics amb cada una de les atraccions, en aquest cas ens vàrem centrar amb el treball de la força de gravetat mitjançant rampes i relacionant la gravetat amb la velocitat i el pes, es va treballar el mètode científic de manera lúdica fent preguntes que els nins varen contestar amb les seves hipòtesis i varen comprovar amb l’experimentació i una vegada comprovats els resultats el nens varen treure les seves conclusions per explicar el que havia passat.

Finalment, al tercer racó es troba el “Tren de Matemàtiques”, suport material que ens permet contextualitzar l’estació de tren: Heu anat mai en tren? Què hi trobem en aquest espai? Quines professions i funcions es desenvolupen en aquest? Tot seguit es plantegen diversos reptes com: enumerar els vagons, fer paquets de peces dins cada vagó, replicar una composició de peces per colors, etcètera.

Així, a partir de l’observació, interacció i resolució de reptes, la dinàmica permet l’aprenentatge des d’una edat primerenca, on l’infant esdevé protagonista de l’acció; i, alhora, es fomenta la creativitat i el treball en equip.

Veure notícies relacionades

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad