Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

YoMo Barcelona 2018: fomentant vocacions cap a les STEAM

 

Aquesta setmana hem celebrat la segona edició de “The Youth Mobile Festival Barcelona” (Yomo Barcelona).Es tracta d’un esdeveniment de 4 dies de durada (del 27 de febrer al 2 de març) en el qual col·laboradors i nins i nines s’uneixen a un mateix espai on les STEAM són la temàtica estrella.

Quatre dies plens de tallers, activitats interactives, presentacions, espectacles, concursos i conferències amb l’objectiu d’apropar als joves a les disciplines de ciències, tecnologies, enginyeries, arts i matemàtiques (STEAM).

La Yomo Barcelona aquest any compta amb 70 estands dividits per zones temàtiques i colors: el vermell per la ciència, química i biologia, el cel per la tecnologia i programació, el verd per les arts, disseny i makers, el groc per les matemàtiques, física, geografia i el blau marí per l’enginyeria i robòtica.

Cada estand és una experiència d’aprenentatge mitjançant el joc i aprenentatge fent on els visitants interactuen, connecten, toquen, practiquen, descobreixen i reflexionen sobre un seguit de materials i professions que fan de la societat d’avui una societat d’informació, de coneixement i de progrés. Cada col·laborador ha procurat aportar valor i donar una particular visió del seu àmbit o disciplina d’una manera creativa, fomentant inquietuds i interès per convertir-se en científics, programadors, artistes… per un dia i, d’aquesta manera, conèixer de més a prop les sortides professionals del futur.

 

 

LEGO Education Robotix ha participat un any més a la Yomo Barcelona, aportant tallers i activitats educatives i interactives mitjançant la robòtica. A l’estand 474 hem pogut trobar diverses missions i reptes a resoldre per posar a prova l’enginy i la capacitat innovadora dels nins i nines, seguint la metodologia MAKER i adaptant les diferents activitats segons l’edat dels visitants. També, hem pogut programar amb WeDo y Lego Education MINDSTORMS i inclús hem pogut trobar el famós taulell de la First LEGO League.

Creiem que és important realitzar aquests processos d’apropament i compartir el nostre dia a dia com a professionals dins les STEAM per contribuir en la millora del nostre present i futur, donar importància a les disciplines que lideraran el dia de demà per ajudar a canviar la manera de fer i la manera de pensar i seguir creixent davant els constants canvis de la nostra exigent societat.

Enhorabona a tots els agents col·laboradors i a tots els nins i nines que s’han apropat al Yomo Barcelona amb curiositat i ganes d’aprendre!

 

 

 

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad