Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

Robotica i pensament computacional

Com treballem el pensament computacional a Robotix Balears?

Podríem dir que el pensament computacional, lògic o lateral fa referència a l’aproximació a la resolució de problemes de tal manera que aquests puguin ser resolts amb l’ajuda d’un ordinador i altres màquines. Es tracta d’un procés d’organització, anàlisis i representació de dades mitjançant abstraccions com a models i simulacions i l’automatització de les solucions amb algoritmes o conjunt de passes ordenades.

La Robòtica Educativa es troba directament relacionada amb el pensament computacional. Des de Robotix Balears utilitzem la programació i els robots per treballar aquest tipus de pensament.

Robotica i pensament computacional

Les nostres sessions comencen amb la introducció d’un repte a partir d’un problema, el qual contextualitzem, definim i analitzem tots plegats pensant en una possible solució. Les peces dels diferents materials de LEGO Education són les eines que, juntament amb la imaginació, creativitat, innovació i col·laboració amb el company/a, ens portaran a la solució. Sempre diem que un mateix problema pot tenir diferents solucions, els nins i nines experimenten, creen i aprenen.

El llenguatge de la programació permet als nins i nines comunicar amb el robot que han construït, treballar amb algoritmes o seqüències d’instruccions per dur a terme la tasca que solucionarà el problema i fer ús de la prova-error. D’aquesta manera creem un cicle amb tres factors claus, la planificació, la creació d’una possible solució i la modificació d’aquesta, tenint un paper rellevant la definició del problema i la comunicació amb els altres o el treball en equip.

Una vegada construïda la solució, entrem a la fase d’avaluació, fem judicis i crítiques sobre la construcció amb la intencionalitat d’aprendre i millorar en qualitat i eficiència.

El que pretenem és que els nins treballin aquest procés de resolució de problemes per transferir-lo i generalitzar-lo en el seu dia a dia, ja que desenvolupar aquest pensament ens permet tenir confiança per manejar-se amb la complexitat, incrementar la nostra persistència a l’hora de treballar amb problemes difícils o sense una solució concreta i evident, treballar la tolerància a l’ambigüitat i la capacitat de comunicar-se amb els altres i treballar junts per arribar a una meta o solució conjunta.

 

 

Model_CV_Robotix_Mallorca.doc

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad