Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

L’educació la canviaran els propis protagonistes

Que el sector de l’educació està donant passes no és cap notícia. De les moltes iniciatives en marxa amb l’objectiu canviar l’actual paradigma educatiu, avui ens agradaria destacar l’entrevista feta al Xavier Aragay, fins fa poc director general de Jesuïtes Fundació, que agrupa a les 8 escoles de Catalunya amb més de 13.000 alumnes de tots els cicles (infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional). 

Segur que heu llegit moltes notícies en els darrers anys als mitjans de comunicació sobre el procés de transformació del nou model pedagògic que estan encapçalant amb el Projecte Horitzó 2020. Es tracta d’una decidida aposta per canviar completament l’enfoc de l’ensenyament des del punt de vista dels alumnes i professors. Si bé és cert que el titular “fàcil” que aparegut sovint és que s’eliminen assignatures, horaris i exàmens, la realitat va més enllà que aquest cridaner titular.


De l’entrevista al Xavier Aragay, ens agradaria extreure algunes afirmacions que compartim i que estan molt alineades amb la missió de ROBOTIX Mallorca.
– L’educació la canviaran els propis protagonistes
– Volem potenciar entre els alumnes les ganes de descobrir, de plantejar reptes, buscar l’entusiasme
– La innovació educativa és un revulsiu pels docents
– Hem d’avaluar no només coneixements, sinó actituds, aptituds i habilitats

Es tracta de transformar el procés d’ensenyar i aprendre. No podem seguir amb un model del segle XIX, on el professor explica i l’alumne, de forma passiva, escolta. Estem al segle XXI i hem de fer un pas important a la forma d’ensenyar. Tal com comenta el propi Aragay en aquest article de La Vanguardia Educar en las incertidumbres, “…s’ha acabat el model tradicional. Actualment el professor acompanya, ajuda i guia…”
 

ROBOTIX, representant oficial de LEGO Education a Espanya, ha tingut l’oportunitat de col.laborar amb Jesüites Fundació des de diferents vessants: introducció dels robots MINDSTORMS a primària com a recurs per aprendre matemàtiques, la formació d’equips que participen a la FIRST LEGO League, la formació de docents en metodologies de LEGO Education, etc.

Des de ROBOTIX Mallorca entenem que aquesta és una de les direccions adients de la innovació educativa on, no només s’ha d’incidir en aprendre coneixements, sinó sobre tot adquirir habilitats i competències que permetin utilitzar aquest coneixement.

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad