Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

La robòtica és cosa de nens i nenes

La tendència en tots els àmbits evoluciona cada vegada més a un món tecnològic i digital i, és incongruent amb la creixent escassetat de professionals STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) que hi ha al mercat laboral.

Per aquest motiu, entre d’altres, la robòtica educativa sorgeix com un camp capaç d’involucrar a estudiants, des d’ Educació Infantil fins a programes de postgrau, en STEAM.

Gràcies a les innovadores formes d’ensenyament i aprenentatge que emergeixen de la robòtica i a les possibilitats de treballar les habilitats i competències del S. XXI (treball en equip, creativitat, competència comunicativa, aprendre a aprendre, resolució de conflictes, etc.), s’està convertint ràpidament en un recurs molt útil per a les aules en aquest món revolucionat per la tecnologia.

Moltes escoles que combinen STEAM, han començat a impartir programes d’aprenentatge fent ús de la robòtica educativa, des de Educació Infantil fins a Batxiller. Els alumnes col·laboren, desenvolupen  i programen robots per a resoldre problemes de la vida real com per exemple, rescatar animals en llocs on l’ésser humà no pot accedir. D’aquesta manera, experimentant i manipulant robots, els alumnes poden entendre molt millor els conceptes abstractes de la programació.

La robòtica educativa és un recurs que ajuda a desenvolupar interès en assignatures que lideren la innovació com les Matemàtiques, la codificació, la Ciència i la Tecnologia, Enginyeria… Mitjançant la robòtica,  aprenem d’una forma divertida i entretinguda cosa que ajuda als nins i nines a desmitificar la complexitat de les STEAM. Els alumnes, al ser més actius i creatius en el seu procés d’ensenyament i aprenentatge, agafem interès per continuar amb formacions STEAM després d’ESO o Batxiller.

Cal destacar, que les ocupacions que requereixen formació STEAM estan creixent aproximadament a un ritme del doble que ho fan la taxa d’ocupacions tradicionals (font:noticiasdelaciencia.com). Per tant, és important fomentar l’interès des de ben petits per proporcionar coneixements i aptituds útils per al futur del mercat laboral.

 @sebastiacirer

Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad