Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

Com podem potenciar les extraescolars a les Illes Balears?

Us proposem la lectura d’aquest article i la futura reflexió sobre els arguments que proposen els autors.

Recentment, s’ha publicat una enquesta de l’Aliança Educació 360 (https://www.educacio360.cat/) impulsat per Fundació Bofill (https://fundaciobofill.cat/) i la Diputació de Barcelona entre d’altres, sobre la participació extraescolar a Catalunya.

Al següent enllaç podeu trobar tota la informació d’on s’han extret les dades d’aquest article:
https://diarieducacio.cat/140-000-alumnes-queden-fora-de-les-extraescolars-a- catalunya-pel-preu-i-la-manca doferta/

S’ha de reconèixer que les conclusions no fan goig: prop de 140.000 infants i adolescents d’entre 6 i 15 anys no faran cap activitat extraescolar en el curs 23-24 perquè, en la majoria dels casos, les famílies no les poden pagar. També hi ha altres
raons que incideixen en aquest fet, com les barreres culturals, geogràfiques i burocràtiques per una manca d’oferta adequada a les necessitats dels infants i famílies.

Només per extrapolació segur que a les Illes Balears hi hauria unes dades i conclusions semblants. Com a empresa que ofereix, entre altres serveis, les activitats extraescolars en robòtica educativa als centres educatius ens preocupen aquestes dades i el seu impacte en el creixement i formació dels infants i joves. Creiem que tothom es mereix
l’oportunitat d’accedir a qualsevol activitat extraescolar, com l’esport, l’art o les tecnologies perquè els estudis que s´han fet fins ara demostren empíricament que l’impacte d’unes extraescolars en l’aprenentatge i socialització dels infants i joves és clau.

Quines solucions es plantegen? Per exemple, beques aportades per la Conselleria d’Educació per activitats extraescolars o el suport des dels ajuntaments des de les àrees d’atenció social pels infants més desfavorits són accions que s’estan fent en alguns municipis.

Recomanem també un article molt interessat d’en Gerardo Meneses (enllaç https://gerardomeneses.wordpress.com/) amb el títol Educació 360. Idees per les activitats extraescolars.

Ens quedem amb “…activitats extraescolars dissenyades, pensades i escollides per a ser ‘millors’; no per a ser els millors…“

IMG-20231103-WA0064
Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad