Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Robotix Balears

L’hora del lideratge

En un dels capítols de la tercera temporada de l’excel·lent sèrie The Crown, durant l’audiència setmanal que manté la Reina Isabel II i el Primer Ministre Harold Wilson, a resultes de la terrible tragèdia de Aberfan (Gal·les), en la qual un devessall de fang d’una mina pròxima va caure sobre el poble matant a 144 persones, dels quals la majoria era nens del col·legi d’aquesta localitat, la Reina es qüestiona sobre quin hauria d’haver estat la seva reacció i el seu rol davant tal magnitud. El Primer Ministre li contesta: “We can’t be everything to everyone and still be true to ourselves. We do what we have to do as a leaders. That’s our job. Our job is to calm more crisis than we create. That’s our job.” (que més o manco traduït, diu “…No podem ser tot per tothom i seguir sent fidels a nosaltres mateixos. Feim el que hem de fer com a líders. Aquesta és la nostra feina. La nostra tasca és calmar més crisis de les que podem crear. Aquesta és la nostra feina…”).

Lideratge educatiu i COVID 19

Amb l’actual situació que patim, més que mai aquestes paraules cobren rellevància: “la nostra feina és calmar més crisi de les que podem crear”. En moments d’extrema dificultat que estem patint com a societat, més que mai necessitem comptar amb líders de debò que inspirin i generin confiança. Parlar de líders no és només referir-nos al president del Govern, als consellers, als responsables sanitaris o als directors generals d’empreses. El líder és qualsevol que és responsable per al seu entorn, ja sigui empresa, àrea de negoci, ajuntament o junta de veïns.

També és l’hora del lideratge a la comunitat educativa: des de la conselleria d’educació, els directors d’escoles i instituts, els caps d’estudis, mestres, membres de les Apimes, batlles i regidors d’educació, entitats educatives i pares i mares. Tothom és un líder real i potencial en el seu àmbit d’actuació i més que mai és necessari aplegar esforços, ganes i voluntat per donar impuls a un nou paradigma de l’educació.

Tenim una tasca urgent i immediata, que és trobar solucions a cóm donar continuïtat al curs 2019-2020. Però també tenim una tasca prioritària en reflexionar i posar els ciments per un nou model educatiu pels propers 10-15 anys, on els nostres alumnes estiguin realment preparats per una nova societat que, més que mai ara amb el Covid 19, crearà incertesa i també moltes oportunitats. 

Comencem?

Jaume Català
Director de Robotix

Lideratge educatiu i COVID 19
Post a Comment

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad